Спортният директор на Ливърпул Майкъл Едуардс ще се опита да освободи тима от цели осем футболисти, тъй като „червените“ планират основен ремонт на отбора през лятото. Сериозни контузии костваха по-успешна защита на титлата за тима на Юрген Клоп през миналия сезон. „Мърсисайдци“ завършиха на трета позиция, като записаха и антирекорд от шест последователни домакински загуби в лигата.

Джорджиньо Вайналдум вече се раздели с Ливърпул, след като не успя да се договори за нов контракт и напусна като свободен агент в посока Пари Сен Жермен. Сега „Goal“ съобщава, че клубът обмисля да се раздели с до още цели осем играчи.

Първият от тях е нападателят Дивок Ориги. Белгиецът  вкара само един гол във всички турнири през миналия сезон и едва ли ще му са даде нов шанс на „Анфийлд“. Джердан Шакири, който направи фурор по време на участието си на UEFА EURO 2020 с екипа на Швейцария, както и Такуми Минамино ще последват Ориги. Смята се, че и за тримата ще се търсят най-много пари от всички евентуални напускащи.

Още двама от първия отбор, които играха през миналия сезон, също се очаква да си тръгнат въпреки приноса им за класиране в топ 4 на Висшата лига. Става дума за Натаниел Филипс, към когото има интерес от страна на Бърнли, Саутхемптън, Брайтън и Нюкасъл. Ливърпул ще изслуша оферти и за Неко Уилямс, който направи няколко участия през последната кампания.

Останалите, които са обявени за продажба, са Хари Уилсън, Марко Груич и Лорис Кариус. И тримата прекараха последните два сезона под наем и се усеща, че сега е моментът да им бъде позволено да напуснат окончателно.

В същото време Клоп ще иска клубът да му осигури средства за още две попълнения това лято. „Goal“ пише, че германецът иска да види в отбора нов халф и нападател. „Червените“ вече обявиха привличането на защитника Ибрахима Конате от РБ Лайпциг.

Сред полузащитниците, от които „червените“ се интересуват, са Флориан Нойхаус от Борусия Мьонхенгладбах, Ив Бисума от Брайтън, Джон МакГин от Астън Вила и Ренато Санчес от Лил.

Що се отнася до нападателите, Ливърпул следи играчи като Оли Уоткинс от Астън Вила и Педро Нето от Уулвърхемптън.