Европейският шампион Ливърпул е започнал преговори с представителите на Виктор Осимен за трансфер през летния трансферен прозорец. Осимен правеше чудесен сезон за Лил, когато пандемията на коронавирус спря френския футбол през миналия месец, отбелязвайки 13 гола и четири асистенции в Лига 1. Само Неймар, Муса Дембеле, Уисам Бен Йедър и Калиан Мбапе отбелязаха повече голове от обещаващия 21-годишен нигериец.

Изключителната му форма привлече вниманието на елитните тимове от Висшата лига през последните месеци, като Манчестър Юнайтед, Челси и Лестър Сити също са свързани с него.

Според „Le 10 Sport“ обаче Ливърпул вече е влязал в контакт с лагера на нападателя. Според изданието „мърсисайдци“ полагат основите преди да отправят официална оферта.

Твърди се, че най-вероятно ще се води ожесточена битка между най-добрите клубове на Англия за подписа на Осимен, като Лил ще иска около 60 милиона паунда за своя футболист. Президентът на Лил Джерард Лопес вече разкри, че е получил оферти за нападателя, но не разкри от кого е била тя.