Ливърпул напредва в преговорите за привличането на полузащитника на Брайтън Алексис Мак Алистър, това лято, пише Football Insider. „Червените“ превърнаха 24-годишният аржентинец в свой приоритет, след като се отказаха от борбата за Джуд Белингам, а мениджърът Юрген Клоп се стреми да освежи халфовата си линия. 19-кратните шампиони вече обявиха, че ще се разделят с Джеймс Милнър, Наби Кейта и Алекс Окслейд-Чембърлейн.

В Брайтън пък вече изглежда са се примири, че ще се разделят с Мак Алистър, като Ливърпул настоява да го привлече, а самият футболист е отворен за трансфер на „Анфийлд“. Световният шампион подписа нов договор с „чайките“ през октомври миналата година, а източници твърдят, че в него има откупна клауза, която трябва да влезе в сила това лято.

Gulliver/GettyImages
38 снимки

Изданието съобщава, че преговорите между Ливърпул с Брайтън напредват и двете страни сега обсъждат как да бъде структурирна трансферната сума. Клубът от Мърсисайд е в изгодна позиция да подпише с Мак Алистър, но Манчестър Юнайтед и Челси също следят ситуацията, в случай че се появи възможност те да атакуват халфа.

По-рано този месец стана ясно, че Ливърпул е предложил на Мак Алистър изкушаваща заплата, която би утроила настоящата му такава на „Амекс Стейдиъм“.

Gulliver/GettyImages
29 снимки

Аржентинският национал се превърна в основен играч за „чайките“ този сезон, като помогна и на свята страна да спечели Световното първенство в Катар в края на миналата година, като същевременно води Брайтън към участие в евротурнирите. Мак Алистър има 12 гола и две асистенции в 37 мача във всички турнири за тима от южния бряг.

Той започна кампанията, играейки по-дълбока роля в халфовата линия под ръководството на Греъм Потър, но показа своята гъвкавост след пристигането на Роберто де Дзерби, който го постави да играе в по-предна позиция.