Английският шампион Ливърпул е осъществил контакт с агента на Деклан Райс, след като „червените“ се интересуват от това да привлекат английския национал на „Анфийлд“ през лятото.

Смята се, че Манчестър Юнайтед ще бъде основната конкуренция на „мърсисайдци“ за подписа на 22-годиншния полузащитник, след като от Челси са се отказали от идеята да го привлекат след идването на новия мениджър Томас Тухел.

„Той вече не е в списъка за трансфери на„ Стамфорд Бридж “, но със сигурност е предизвикал интереса на Ливърпул и Манчестър Юнайтед“, каза журналистът Ян Макгари пред подкаста „Transfer Window Podcast“.

„И двата клуба са обявили своя интерес към играча на агента на Райс и са помолили да бъдат информирани за всякакви предложения, направени за английския национал“, допълва още Макгари.

Смята се, че от Уест Хем са понижили цената на полузащитника от 70 до 50 милиона паунда, което може да отвори вратата за негов летен трансфер.

Предполага се, че 22-годишният футболист може да бъде потенциален заместник на Джорджиньо Вайналдум, който има договор до края на сезона и все още не е подписал удължаване.

Мениджърът Юрген Клоп потенциално би желал да добави към своя отбор капитана на „чуковете“, който може играе така добре и като централен защитник.