Ливърпул е започнал преговори с Ница за талантливия полузащитник Кефрен Тюрам. Французинът привлече вниманието на клубовете от Висшата лига, но мърсисайдци изглежда се опитват да изпреварят конкуренцията за подписа на французина. 22-годишната звезда е най-малкият син на бившия защитник на Ювентус и Барселона Лилиан Тюрам и брат на нападателя на Борусия Мьонхенгладбах – Маркус Тюрам.

Мениджърът на „червените“ - Юрген Клоп, има желание да освежи халфовата си линия, след като беше принуден да се откаже от Джуд Белингам, който почти сигурно ще се присъедини към Реал Мадрид.

Gulliver/GettyImages
30 снимки

L'Equipe твърди, че „червените“ са останали впечатлени от физиката и енергията на полузащника, фактори, които липсваха впо време на трудния сезон, след който ще играят в Лига Европа. През този сезон Тюрам е записал 48 мача във всички турнири за Ница, в които се е отчел с 2 гола и 8 асистенции. Със силните си изяви той си спечели и място в Отбора на годината в Лига 1, а заедно с това и първа повиквателна за националния отбор на Франция, като записа няколко минути срещу Нидерландия.

Ница вярва, че големият им талант може да се превърне в един от най-добрите халфове в Европа и са му поставили цена от 60 милиона евро. Съобщава се, че представители на Ливърпул вече са се срещнали с обкръжението на Кефрен и се предполага, че играчът е привлечен от идеята да продължи развитието си под ръководството на Клоп.