Отборът на Ливърпул е на полпозишън за привличането на полузащитника на Лил Ренато Санчес, твърдят медиите в Италия. 23-годишният португалски национал впечатлява с изявите си, откакто заигра за френския тим.

Санчес пристигна в Лил през 2019 година след неуспешен период в Байерн Мюнхен. Откакто напусна „баварците“, той прави голямо впечатление, като си спечели и място обратно в националния тим на Португалия.

В момента „песовете“ са водачи в Лига 1 пред Лион и Пари Сен Жермен и ще разчитат на Санчес да им помогне в завоюването на първа национална купа от 2010 година насам. Дотук през сезона халфът има изиграни 19 мача във всички турнири, като има на сметката си един гол и една асистнция.

В края на сезона обаче има шанс той да замине към „Анфийлд“. „Calciomercato“ твърди, че Санчес е „обречен да облече фланелката на Ливърпул“ в близко бъдеще, като се намеква за веентуален негов трансфер през лятото.

Милан също е свързан с халфа в продължение на няколко години, като според информацията интересът им продължава и до ден днешен, но се счита, че „“мърсисайдци“ са фаворит за неговия подпис. Санчес е оценяван на около 30 милиона евро. 

Смята се, че мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп планира сериозна чистка на „Анфийлд“ през лятото, с надеждата тимът да се превърне отново в основен претендент за титлата, след като няма да успее да защити короната си през този сезон.

Очаква се Джорджиньо Вайналдум да напусне клуба като свободен агент, след като му изтече договора през лятото, което потенциално ще отвори вратата за пристигането на Санчес, който може да се окаже ефективен заместител на нидерландеца.

Звездата на Брайтън Ив Бисума както и Денис Закария от Борусия Мьонхенгладбах, също са сред потенциалните заместници на Вайналдум.