Ливърпул се интересува силно от фланговия нападател на Байерн Мюнхен Лерой Сане и дори го е превърнал в своя цел №1, ако се раздели със звездата си Мохамед Салах, твърди The Mirror. Изданието съобщава, че „червените“ са готови да счупят клубния си трансферен рекорд, за да привлекат германския национал.

27-годишният бивш играч на Манчестър Сити също е привлякъл интереса на Реал Мадрид, но мениджърът Юрген Клоп би се радвал да доведе Сане обратно във Висшата лига с рекордна за клуба сделка.

Сане, който се радваше на блестящ старт на сезона със седем гола в 11 мача, няма да излезе евтино, ако Байерн се изкуши да го продаде. Той пристигна на „Алианц Арена“ за 55 милиона паунда от „гражданите“ през юли 2020-а година, а договорът му с германския шампион е до 2025-а година.

Очакванията са, че Салах може да напусне „Анфийлд“ за Саудитска Арабия през следващото лято. В самия край на трансферния прозорец Ливърпул вече отхвърли оферта от 150 милиона паунда от страна на Ал Итихад. Клоп беше доволен, че успя да предотврати интереса на Саудитска Арабия през август, но знае, че Салах едва ли ще устои на изкушението да заиграе в Близкия изток.

По тази причина мърсисайдци са изготвили кратък списък със заместници на египтянина, като Сане е начело в него. Евентуално напускане на Салах ще бъде огромна загуба за „червените“, след като отбеляза шест гола в 11 изяви този сезон, като два от тях дойдоха в последния мач на отбора срещу Брайтън (2:2).