Трансферната цел на Челси Кристофър Нкунку е следен и от Ливърпул в случай, че преминаването му от РБ Лайпциг на „Стамфорд Бридж“ пропадне, твърди „Sun“. Ръководството на „червените“ са пратили скаути да наблюдават 24-годишния френски нападател при победата с 2:0 над Селтик в Шампионската лига във вторник.

Въпреки това от „Анфийлд4 се опасяват, че вече са закъснели. Челси е доста по-напред с преследването си на Нкунку, въпреки че много неща могат да се променят до края на сезона, когато предстои да бъде извършена сделката.

Нкунку не е единствената звезда на РБ Лайпциг, от която се интересува Челси. Изданието допълва, че „сините“ все още се интересуват от защитника Йошко Гвардиол. Бившият мениджър на лондончани Томас Тухел искаше хърватския национал още миналото лято.

Тимът отправи оферта, с оглед на която Гвардиол да се присъедини през следващата година. Но Лайпциг отхвърли предложението на Челси, преди да подпише нов договор с централния защитник. „Сините“ обаче все пак биха искали да привлекат Гвардиол на „Стамфорд Бридж“.

Смята се, че собственикът Тод Боули провежда редовни срещи с колегите си от Лайпциг, за да сключи сделка. Смята се, че Челси може да плати 80 милиона паунда за Гвардиол.