Отборът на Ливърпул се очертава като водещ претендент за подписа на защитника на Реал Мадрид Рафаел Варан. Французинът се утвърди като един от най-добрите централни защитници във футбола през последните сезони.

Той обаче има договор с „белите“ за още само 18 месеца, което е алармирало мениджъра на „червените“ Юрген Клоп за възможността да го привлече. Липсата на дълбочина в защитата на тима се прояви през сезона, след като и тримата централни бранители на тима Върджил ван Дайк, Джо Гомес и Жоел Матип получиха тежки контузии и са аут до края на кампанията.

Това принуди Клоп да заложи на Джордан Хендерсън и Фабиньо в отбрана, а сега и двамата също са с травми. Младият Натаниел Филипс и новодошлите през януари Озан Кабак и Бен Дейвис изглежда, че доиграят сезона в центъра на защитата.

27-годишният Варан спечели три титли от Ла Лига и четири Шампионски лиги, откакто се присъедини към Реал Мадрид през 2011 година, превръщайки се в ключов играч за „Лос Бланкос“. Но, след като краят на договора му наближава, все повече започва да се спекулира за неговото бъдеще.

„Mundo Deportivo“ съобщава, че „червените“ са основният клуб от Висшата лига, който се интересува от Варан. Клоп вижда в лицето на французина перфектния партньор за Ван Дайк. Изданието пише още, че са започнали и преговори между играча и „мърсисайдци“.

Смята се обаче, че привличането му ще струва на Ливърпул около 100 милиона британски лири, след като от Реал не искат да изпуснат своя играч за никакви пари, ако не успеят да го убедят да преподпише.