Отборът на Ливърпул е на полпозишън за подписа на плеймейкъра на Бетис Набил Фекир. В последно време се говори, че мениджърът на „червените“ Юрген Клоп ще има доста натоварено лято, за да може да превърне тима отново в основен претендент за титлата във Висшата лига през следващия сезон.

„Мърсисайдци“ са в тежка серия от началото на календарната година, като се смъкнаха до седмата позиция в класирането, а също така са отбелязали едва пет гола във Висшата лига през последните два месеца.

Фекир впечатлява с изявите си през този сезон, като има шест гола и три асистенции, като севилци се борят за участие в турнира Лига Европа.

Това няма да бъде първи опит на Ливърпул да привлече 27-годишния френски национал. Той беше пред трансфер на „Анфийлд“ през лятото на 2018 година, но в последния момент „червените“ се отказаха от него заради негова стара контузия. Той остана в Лион за още един сезон, преди да подпише петгодишен договор с Бетис.

Сега „Fichajes“ пише, че Фекир най-накрая може да акостира на „Анфийлд“ след края на сезона. Според изданието, тимът на Клоп е фаворит за подписа му, въпреки че от него се интересуват още Манчестър Юнайтед и Интер.

Ливърпул се очаква да вземе нов полузащитник, който да замени Джорджиньо Вайналдум, след като договорът на нидерландеца изтича през лятото и се очаква да премине в Барселона като свободен агент.