Ръководството на Ливърпул възнамерява да се включи в предстоящата битка през лятото за плеймейкъра на Пари Сен Жермен Хавиер Пасторе. Според вестник „Сън” мърсисайдци ще се намеси в борбата с италианските Интер и Рома.

Разделението в ПСЖ: три големи "семейства" и буре с барут

28-годишният аржентинец много искаше да осъществи зимен трансфер в друг тим, където да играе повече. По принцип ПСЖ нямаше нищо против това да се случи, но треньорът Унай Емери се противопостави и настоя бившият ас на Палермо да остане на „Парк де Пренс”. Оттогава досега отношенията между него и Пасторе не са от най-лицеприятните.

Дотук през кампанията Пасторе има само 9 срещи като титуляр, а общия му принос дотук показва 4 гола и 2 асистенции.

Честният Интер направил каквото могъл за Пасторе

Интер имаше огромни апетити към южноамериканеца, който също беше склонен да се завърне в Серия А. Сега обаче на хоризонта се появи Ливърпул, където през лятото може да се отвори пробойна  в центъра на терена, ако Емре Джан напусне. Мениджърът на „червените” Юрген Клоп търси креативен футболист за полузащитата след продажбата на Филипе Коутиньо в Барселона срещу 160 милиона евро.

Пасторе желаеше много да смени обстановката главно с мисъл за предстоящото Световно първенство в Русия. Липсата на игрово време може да коства мястото на футболиста в националния тим на Аржентина.