Ливърпул и Саутхемптън продължават преговорите за Ромео Лавия, а очакванията са съвсем скоро мърсисайдци да отправят втората си оферта за младия белгиец. Преди три дни „светците“ отхвърлиха първото предложение на клуба „Анфийлд“, което бе на стойност от около 37 милиона паунда.

Новата оферта пък трябва да достигне 45 милиона – 42.5 милиона паунда първоначално плюс още 2.5 милиона паунда под формата на реално изпълними бонуси. Тази сума вече се доближава до исканите от Саутхемптън 50 милиона за 19-годишния футболист.

Челси също проявява интерес към Лавия, но според информациите в Англия неговото желание е да играе за Ливърпул и мърсисайдци са фаворит за подписа му. По-рано дори журналистът Бен Джейкъбс написа, че „сините“ готвят оферта за полузащитника, която дори може да бъде по-висока от тази на "червените". Въпреки това, Джейкъбс отбелязва, че Ливърпул си остава фаворит за подиса му.

Преди няколко седмици се твърдеше, че Арсенал ще се включи в наддаването, но с днешна дата „топчиите“ не са в битката, твърди Фабрицио Романо. Причината за това е, че изглежда все по-вероятно Томас Партей да остане в отбора и в този случай мениджърът Микел Артета няма да има нужда от нов играч за тази позиция.

През сезон 2022/2023 Лавия записа 34 мача за Саутхемптън във всички турнири, като вкара 1 гол и направи 1 асистенция. Договорът му със „светците“ е валиден до юни 2027-а година.