Според Фабрицио Романо, Люка Дин със сигурност ще напусне Евертън. Френският ляв бек не е в добри отношения с треньора си Рафаел Бенитес и скоро ще си тръгне от „Гудисън Парк“.

Дин се присъедини към Евертън от Барселона през лятото на 2018 г. и се наслади на превъзходен старт в град Ливърпул, заемайки бързо позицията ляв бек от клубната легенда Лейтън Бейнс. Миналият сезон обаче беше по-труден за 28-годишния футболист и той беше отстранен през последния месец след спор с Бенитес за тактиката, използвана от отбора.

Дин беше поставен в далеч по-защитна роля от Бенитес и смяташе, че е необходима промяна поради лошото представяне на отбора. В момента Евертън е 15-и във Висшата лига, само на осем точки от зоната на изпадащите в средата на сезона. Това не е добре за клуб, който имаше европейски стремежи този сезон, въпреки че загуби Карло Анчелоти, който се завърна в Реал Мадрид.

Нюкасъл бе свързван с трансфер на Дин, но сега се говори, че това не е било сериозна опция. Челси също има интерес, въпреки че все още няма официални преговори.