Челси е отправил изненадващо запитване за възможността да привлече в редиците си защитника на Манчестър Юнайтед Хари Магуайър, твърди "Дейли Мейл". Лондончани обмислят вариант да включат английския национал като част от сделката за преминаването на Кристиан Пуличиш в състава на "червените дяволи".

Не е тайна, че Челси усилено търси нов играч, с който да подсили защитния си вал. Макар да взеха Калиду Кулибали от Наполи, "сините" имат нужда от поне още едно ново попълнение в тази зона, тъй като през лятото клубът бе напуснат от Антонио Рюдигер и Андреас Кристенсен и в момента разполага с твърде малко опции в центъра на отбраната.

Основната трансферна цел на Челси е Уесли Фофана от Лестър. Преговорите за 21-годишния талант обаче вървят трудно и затова на "Стамфорд Бридж" разглеждат и други опции, като една от тях е именно Магуайър.

29-годишният англичанин е напът да загуби мястото си в състава на "червените дяволи". Той бе титуляр в първите два мача за сезона, в които обаче Юнайтед допусна две поражения с 1:2 от Брайтън и 0:4 от Брентфорд. Затова Ерик тен Хаг вероятно ще направи промени в единайсеторката за дербито с Ливърпул, а един от хората, които се очаква да седнат на резервната скамейка, е именно Магуайър за сметка на Рафаел Варан.

Капитанът на "червените дяволи" обаче едва ли ще е особено щастлив от подобно развитие на нещата, особено ако това се случи само няколко месеца преди световното първенство в Катар. Така защитнитък може сериозно да се замисли за смяна на обстановката, особено ако интересът на Челси се окаже наистина сериозен.