Големият местен любимец в редиците на Наполи Лоренцо Инсиние изненадващо отвори темата за свой потенциален трансфер. Италианският национал, който е юноша на „везувианите”, отчете, че в момента се намира на пикова възраст за професионален футболист и не се знае какво би станало, ако получи оферта, която не може да откаже.

След раздялата с клубна икона като Марек Хамшик през януари (словенецът заигра в Китай), именно 28-годишният Инсиние наследи капитанската лента. Едва ли има фен на Наполи, който не остана доволен от този факт, ала сега ситуацията около дребничкият нападател изглежда малко по-различно. Знае се, че интерес към него проявяват Пари Сен Жермен и Ливърпул – все отбори, с които Наполи игра в груповата фаза на Шампионската лига през сезон 2018/2019.

„Аз съм на 28 години и може да се получи така, че да получа предложение, което не мога да откажа”, заяви Инсиние пред „Кориере дело спорт”. „Доказах, че си струвам и има хора наоколо, които ме ценят.”

През този уикенд Ювентус може да подпечата своето 8-о поредно скудето, ако победи Милан, а в същото време Наполи загуби от Дженоа. През миналия сезон неаполитанци бяха невероятно близо до прекъсване на хегемонията, но поставиха рекорд с това, че станаха единственият тим в историята на италианския елит, който печели 90 и повече точки, без да вдигне шампионската титла.

„Наистина ме дразни, че много пъти бяхме толкова близо до успеха, а не спечелихме нищо”, призна Инсиние.

Наполи изглежда, че няма шанс да настигне Юве в първенството, но все още е в битката за трофея в Лига Европа. През следващата седмица неаполитанци ще изиграят първия си четвъртфинален двубой срещу Арсенал.