Президентът на Лион Жан-Мишел Oла потвърди, че “хлапетата” ще направят всичко възможно, за да си върнат Александре Лаказет през лятото. Нападателят e юноша на френския тим, за който има общо 275 мача и 129 гола, преди да премине в Арсенал през лятото на 2017-а срещу 53 милиона евро.

От Лион имаха желание да си върнат играча още през януари, но “артилеристите” отказаха, тъй като собствените им опити за осигуряване на подкрепления в офанзивен план се провалиха. Договорът на играча изтича през лятото и той ще е свободен да подпише с всеки клуб.

“Ще направим всичко възможно, за да привлечем Александре Лаказет през юни. Винаги сме поддържали контакт”, лаконичен бе Ола.

Именно привличането на нов нападател ще е приоритет за Лион през следващото лято. Ислам Слимани бе освободен в края на трансферния прозорец, а от ръководството обмислят да се освободят и от Джердан Шакири. В момента двама играчи в халфовата линия водят в голмайсторката листа на отбора - Ромен Февр и Лукас Пакета са с по 7 попадения.