Футболистът на Манчестър Юнайтед Джеси Лингард ще напусне клуба това лято. Както е известно, 29-годишният англичанин изтича в края на месец юни, когато ще стане свободен агент. Съобщава се, че Нюкасъл, Милан, Ювентус и Пари Сен Жермен се интересуват от крилото.

Твърди се, че новият мениджър на Юнайтед Ерик тен Хаг има желание да говори с английския национал за бъдещето му, но „BBC“ и „The Guardian“ съобщават, че Лингард не се интересува от подобен разговор, тъй като е решил твърдо да напусне.

Gulliver/GettyImages
68 снимки

Лингард отказа да премине под наем миналото лято, след като получи уверение от тогавашния мениджър Оле Гунар Солскяер, че ще му бъдат дадени възможности за изява. Той обаче започна само веднъж като титуляр преди Солскяер да бъде уволнен през ноември миналата година.

Той стартира и в едва три мача, откакто временният наставник Ралф Ранник пое тима от „Олд Трафорд“. „Червените дяволи“ отхвърлиха и предложение за отдаването под наем на Лингард от Нюкасъл през януари.

29-годишният футболист, който е отбелязал 35 гола в 232 мача за Юнайтед, смята, че напускането на Юнайтед ще му спечели шанса да се върне в отбора на Англия за Световното първенство. Лингард, който изигра ключова роля за „Трите лъва“ на Световното първенство през 2018 година, за последно игра за националния тим през октомври.