Отборът на Евертън изглежда вероятно ще загуби битката за свободния агент Джеси Лингард, който е готов да подпише отново с Уест Хем, пише „Daily Mail“. 29-годишният английски национал в момента е без клуб, след като напусна Манчестър Юнайтед като свободен агент, тъй като договорът му не беше подновен.

Мениджърът на „карамелите“ Франк Лампард беше определил Лингард като основна цел за лятото, докато Нюкасъл и Тотнъм също регистрираха интерес към фланговия футболист. Но се очаква Лингард да откаже всички предложения и да премине към тима на Дейвид Мойс. Полузащитникът се наслади на отлилчен престой под наем при „чуковете“ през втората половина на сезон 2020/2021, когато допринесе с девет гола и пет асистенции в 16 мача.

След това той се завърна в Манчестър Юнайтед, но почти не получаваше възможности за изява нито от Оле Гунар Солскяер, нито от Ралф Рангник, като започна в едва четири мача във всички турнири през миналия сезон.

Ето защо английският национал се стреми да гарантира, че ще получава редовно време за игра в следващия си клуб, тъй като иска да попадне сред избраниците на селекционера на Англия Гарет Саутгейт за Световното първенство в Катар по-късно тази година.

Междувременно Уест Хем обмисля да се подсили и с полузащитника на Лил Амаду Онана и подготвя втора оферта, след като първата на стойност от 20 милиона паунда е била отхвърлена. Френският клуб настоява, че белгийският национал, който има договор до 2026 година, не се продава. Интерес към него проявява и Арсенал.