Футболистът на Манчестър Юнайтед Джеси Лингард е готов да напусне клуба, но само под наем, въпреки че наближава края на договора си през лятото. 29-годишният играч е силно свързан с трансфер в Нюкасъл този месец.

„Manchester Evening News“ твърди, че „свраките „искат да примамят английския национал на „Сейнт Джеймс Парк“ преди края на зимния трансферен прозорец. Самият Лингард е готов да се присъедини към Нюкасъл, но единствено под наем, тъй като знае, че ще има много оферти към себе си, когато изтече договора му на „Олд Трафорд“ след края на сезона. Изданието също така посочва как Лингард планира да реши бъдещето си в края на кампанията.

Ман Юнайтед иска да продаде 29-годишния английски национал още сега, когато биха получили символична сума, за да не го изгубят за без пари през лятото.

Лингард се радваше на изключително успешен период под наем в Уест Хем миналия сезон, след като се присъедини през януари 2021 година. Той се отчете с впечатляващите пет гола и девет асистенции в 16 мача от Висшата лига.

Въпреки добрата му форма при „чуковете“, той не успя да убеди бившия мениджър Оле Гунар Солскяер, че заслужава титулярно място при „червените дяволи“. Сега временният наставник Ралф Рангник също почти не използва универсалния нападател, откакто наследи Солскяер през декември.

Общо Лингард беше ограничен до само девет мача от Висшата лига този сезон, като е записал само 88 минути на терена. Последното му участие дойде при равенството 2:2 като гост на Астън Вила по-рано този месец, където той изигра само една минута в единствената му среща в лигата под ръководството на Рангник.

Германският специалист наскоро потвърди, че Нюкасъл се интересува от Лингард и заяви, че не може да му предложи сериозно време за изява при „червените дяволи“.