Бившият нападател на Барселона Гари Линекер потвърди, че полузащитникът на Франция Н’Голо Канте би се вписал по чудесен начин в състава на Барселона. Линекер дори изтъкна факта, че когато гледа Франция с Канте, то „петлите” сякаш играят с 12 човека на терена.

„Канте би бил перфектно попълнение за Барселона. Той игра за моя клуб Лестър и за мен е най-добрият играч на Мондиал 2018. Той е феноменален помагач на съотборниците си. Когато играе Франция с него, то те са с човек повече. Работи за двама и се вижда, че е навсякъде по терена. Пасовете са му много качествени и работи между линиите по феноменален начин”, сподели Линекер пред френския L’Equipe.

„Аз съм голям негов фен. В негово лице виждам най-добрият полузащитник на позицията, а аз съм гледал много генерации. Тича навсякъде, а това побърква опонентите. Освен това, той се връща много бързо в защита и отнема топката чисто”, продължи Линекер.

Финалът на Мондиал 2018 между Франция и Хърватия е на 15 юли от 18.00 часа и се очаква Н’Голо Канте да започне като титуляр за „петлите”.