Отборът на Барселона е претърпял неуспех в преследването си на крилото на Лийдс Юнайтед Рафиня, тъй като клубът от Висшата лига е отказал първоначалното предложение на „каталунците“, съобщава „Sport“.

25-годишният бразилец се очертава като приоритетна цел на Барса за лятото, тъй като се очаква да търси ефективен заместник на Усман Дембеле, който почти сигурно ще си тръгне от „Камп Ноу“ без пари.

Преговорите между агента на Рафиня Деко и Барса са минали добре, като личните условия на играча не са проблем, тъй като бившето крило на Рен желае да премине при испанците. По тази причина „каталунците“ са подали първата си оферта на стойност от 35 милиона евро. Въпреки това, „Sport“ пише, че тяхната оферта е била отхвърлена от Лийдс, който желае да бъде изплатена клаузата му за откупуване на стойност от 75 милиона евро.

Въпреки това, Барселона остава оптимист за бразилеца през лятото и ще поднови преговорите с Лийдс, за да постигне споразумение за крилото. Твърди се, че Рафиня също е спрял преговорите за нов договор с йоркшиърци, за да си осигури трансфер след края на сезона.

Нападателят подписа с Лийдс през 2020 година от Рен и веднага се превърна в лидер на Висшата лига, помагайки им да достигнат до средата на таблицата в първия си сезон обратно в първенството след 16 години. Сега обаче тимът се бори за своето оцеляване, а Рафиня продължава да е основен играч за отбора.

Освен Барселона, тимовете на Ливърпул и Байерн Мюнхен също се интересуват от бразилския национал.