Отборът на Лийдс Юнайтед обмисля да привлече дуото в нападение на Ливърпул - Дивок Ориги и Райън Брюстър. Новаците в английския елит ще се изправи именно срещу „мърсиайдци“ на старта на сезона на 12 септември и се надяват да успеят да осигурят поне един от двамата искани играчи на „червените“.

Ориги се очаква да напусне Ливърпул, след като не получава много шансове за изява под ръководството на Юрген Клоп. Цел №1 на „белите“ е Одсън Едуард от Сетик, но мениджърът Марсело Биелса знае, че отборът ще срещне доста сериозна конкуренция за неговия подпис.

Ориги има желание да играе редовен футбол, а “Mirror“ твърди, че Лийдс Юнайтед вече е отправил запитване до Ливърпул относно трансфер. Белгиецът завърши сезона само с шест гола за Ливърпул, но има навика да бележи във много важни моменти за "червените". Ориги иска да остане във Висшата лига и новаците изглеждат като добра опция пред него.

Младокът Брюстър пък се очаква да бъде даден отново под наем, след като прекара втората половина на сезона в Суонси Сити, където впечатли с изявите си. Англичанинът вкара единадесет гола за „лебедите“, доказвайки на Клоп, че е готов за следващата стъпка. Но Ливърпул искат да дадат шанс за редовна изява на Брюстър и затова са готови да го дадат отновот под наем.

Риан Брюстър

източник: Gulliver/Getty Images

Лийдс обаче не е единственият тим, който се интересува от Брюстър, като Фулъм, Нюкасъл, Астън Вила и Брайтън също следят 20-годешният нападател.

В момента Ориги и Брюстър са в Австрия с останалата част от състава на Ливърпул за предсезонната подготовка и се очаква да играят в приятелската игра срещу Щутгарт в събота.