Лийдс Юнайтед е постигнал пълно споразумение за привличането на нападателя на Хофенхайм Джорджиньо Рутер, който ще се превърне в рекордната покупка на „белите“. Според Sky in Germany англичаните ще платят 40 милиона евро за французина.

Инфомацията гласи, че преговорите напредват добре и Лийдс се доближава до финализиране на сделката. През последните 48 часа се водят интензивни преговори. 20-годшният нападател ще премине медицински прегледи, след като бъдат уточнени последните детайли, като общата сума по трансфера на Рутер ще достигне 40 милиона евро.

Gulliver/GettyImages
52 снимки

По този начин евентуалната сделка за младежкия национал на Франция ще изпревари настоящия клубен рекорд 31 милиона евро, които бяха пратени за Родриго на Валенсия през август 2020-а година.

Предполага се, че Рутер ще подпише договор с клуба от „Еланд Роуд“ до 2028-а година. Той има два гола в 17 мача във всички турнири за Хофенхайм този сезон и общо 11 попадения в 64 мача за тима от Бундеслигата. Така той ще стане второто ново попълнение за Лийдс тази дима след астрийския защитник Макс Вьобер от Ред Бул Залцбург.

Отборът на Джеси Марш е 14-ти във Висшата лига, на две точки над зоната на изпадащите и се изправя срещу Астън Вила в петък.