Летният трансферен прозоред ще бъде доста горещ и натоварен за Реал Мадрид. В "белия балет" са решени той да послужи за привличането на много нови попълнения, но и да подпомогне за финансирането им чрез продажбата на много от досегашните основни играчи.

Според вестник "AS" мадричани могат да си докарат до около 470 милиона евро от продажби на играчи, ако въпросните футболисти бъдат продадени за суми, близки до оценката им според специализирания сайт Transfermarkt.com. Възможно е и сумата да бъде дори над 500 милиона.

Най-финансово изгодни биха били продажбите на Рафаел Варан, Тони Кроос и Хамес Родригес, които са оценени на 80 милиона евро. Само че за Варан от Реал искат 100 милиона, а в същото време Хамес може да напусне за 42 милиона, ако Байерн реши да активира клаузата за откупуването му.

Пред напускане на "Сантиаго Бернабеу" са и Гарет Бейл и Иско, които се оценяват съответно на 70 милиона и 60 милиона. Само че и за двамата исканите суми ще бъдат по-големи.

Марсело и Матео Ковачич се оценяват на 35 милиона евро, макар че най-вероятно бразилецът ще остане в клуба. Хървтинът обаче няма бъдеще в тима и може да напусне срещу оферта от порядъка на 50 милиона.

Сигурен в напускането си е и Мариано Диас, за когото се искат 20 милиона. Срещу 10 милиона пък Хесус Валехо също може да се раздели с мадридския гранд.

Зидан: Все още не съм взел решение кои ще си тръгнат и кои ще останат