Отборът на Ливърпул може да се откаже от идеята си да привлече звездата на Лестър Юри Тилеманс, твърди „The Telegraph“. Според изданието сериозна пречка може да се окаже високата цена на белгийския национал от 64 милиона паунда.

Тази информация противоречи на написаното от „Voetbal24“ по-рано, че мърсисайдци са готови да платят въпросната сума, а и самият футболист има силното желание да заиграе на „Анфийлд4. Според „Telegraph“ обаче Лестър е предложил нов договор на своя полузащитник, който е изразил готовност да остане на „Кинг Пауър Стейдиъм“.

Мениджърът на „червените“ Юрген Клоп търси заместник на напусналия Джорджиньо Вайналдум и Тилеманс е сред приоритетните му цели заради опита му във Висшата лигаг. Халфът вече има общо 108 мача и 17 гола за Лестър. Той се представи много силно през последния сезон и дори донесе ФА Къп на отбора си, вкарвайки единствения гол във финала срещу Челси. 24-годишният футболист игра цели 49 пъти като титуляр за „лисиците“ през изминалата кампания, а после беше част от тима на Белгия на UEFA EURO 2020.

Късно снощи стана ясно, че почти сигурно Ливърпул ще се размине и с друг от набелязаните полузащитници - Саул Нигес, който е пред трансфер в Барселона.

По този начин „червените“ може да насочат усилията си към привличането на Ренато Санчес от френския шампион Лил, Ив Бисума от Брайтън или Отавио от Порто, които са сред спряганите имена за трансфер на „Анфийлд“.