Ръководството на Ливърпул е пред прага на отказване да преследва крайния защитник на Лестър Сити Бен Чилуел. Шефовете на мърсисайдци бяха облени с леден душ, след като научиха, че „лисиците“ очакват да получат минимум 10 милиона паунда за младока.

19-годишният футболист минава за един от големите таланти на своя пост в Англия. Още към края на сезона стана ясно, че ще има преговори между двата клуба относно евентуален трансфер, а младокът очевидно нямаше против да облече екипа на „червените“.

Подобна развръзка обаче изглежда все по-малко вероятна, ако се съди по разликата във финансовите параметри, при които всяка от страните се надява да мине сделката. Ливърпул е предложил 5 милиона паунда базова сума плюс бонус от още 2 милиона. В същото време Лестър настоява за своите 10 милиона, иначе не планира раздяла с левия си бек.

Позицията на шампионите със сигурност е интересна предвид факта, че по договора на Чилуел с клуба остава още само година.

Младокът все още не е записвал мач във Висшата лига, като изкара първата част на отминалия сезон под наем в Хъдърсфийлд. Там треньор му беше бившият асистент на Юрген Клоп – Давид Вагнер. Смята се, че именно той е препоръчал Чилуел на Клопо, тъй като е останал доволен от качествата му.