Лестър Сити възнамерява да предложи солидна оферта през зимата за нападателя на Глазгоу Рейнджърс Алфредо Морелос. Колумбийският стрелец вкарва неспирно за отбора на Стивън Джерард, като има 22 гола в 26 мача досега през сезона.

Откакто се присъедини към шотландския гранд от ХИК Хелзинки през 2017-а година, нападателят има 70 гола в 117 срещи за тима от „Айброкс”. През изминалото лято имаше голям интерес към подписа на Морелос и той бе свързван с напускане на шотландската столица, но остана при „сините”.

Голямо желание имаше от китайски клуб през лятото, а Борусия Дортмунд и Кристъл Палас са други тимове, които следят какво става с него. Мениджърът на Лестър Брендън Роджърс е голям привърженик на играта му, а talkSPORT пише, че ще бъде отправена оферта през лятото, за да може „лисиците” да подсилят опциите си в атакуващата зона на терена.

Джейми Варди е един от най-добрите нападатели във Висшата лига, но Лестър е с лимитирани алтернативи в тази зона, като Келечи Ихеаначо е в слаба форма, а Шинджи Оказаки напусна през лятото.