Вратарят на Лестър Сити Каспер Шмайхел ще се завърне в състава за сблъсъка с Челси в четвъртък, но е изправен пред угрозата да си тръгне през лятото, тъй като клубът вече е започнал да му търси дългосрочен заместник.

Капитанът на „лисиците“ пропусна победата над Уотфорд с 5:1 в последния кръг, когато под рамката на вратата застана Дани Уорд.

Днес обаче „Daily Mail“ и „Telegraph“ съобщават, че на „Кинг Пауър Стейдиъм“ са набелязали вратаря на Брайтън Роберт Санчес. 24-годишният испанец има договор за още три години с „чайките“, които вероятно ще му поставят сериозна цена на испанеца. Спекулира се, че тя ще бъде около 50 милиона паунда.

Шмайхел пък е в Лестър от 2011 година, за когото „лисиците“ платиха само 1 милион паунда. По време на престоя си в клуба обаче той вдигна трофея от Висшата лига, ФА Къп и Къмюнити Шийлд, както и достигна до четвъртфиналите на Шампионската лига и полуфиналите на Лигата на Конференциите.

35-годишният датчанин е един от най-добре печелещите в клуба. Настоящият му договор изтича след 12 месеца. Той призна по-рано този сезон, че може да потърси ново предизвикателство преди края на кариерата си.