Защитникът на Саутхемптън Яник Вестергаард е пред трансфер в отбора на Лестър. „The ​​Telegraph“ твърди, че „лисиците“ са се договорили с колегите си от „Сейнт Мери“ за трансфера на датчанина, който ще струва около 15 милиона паунда.

От Лестър искат да привлекат нов централен защитник след тежката контузия на Уесли Фофана, който ще бъда аут до края на годината. Ветеранът Джони Еванс също ще пропусне началото на новия сезон във Висшата лига.

По този от „Кинг Пауър Стейдиъм“ са насочили усилията си към 29-годишния датчанин. Сега Вестергаард трябва да договори личните си условия с „лисиците“. Бранителят обаче вече е известил ръководството на Саутхемптън, че напуска.

Мениджърът на Лестър Брендън Роджърс искаше да подпише с Вестергаард още преди два сезона, но тогава „светците“ искаха 25 милиона паунда. Сега Яник ще струва с 10 милиона паунда  по-малко, тъй като договорът му със Саутхемптън изтича следващото лято.

Вестергаард взе участие в 30 двубоя от Висшата лига през миналия сезон и отбеляза три попадения. Той игра и във всички мачове на Дания по време на Европейското първенство по-рано това лято.