Лестър Сити е на път да привлече първия си нов футболист по време на януарския трансферен прозорец. Според медиите в Англия става дума за малийския нападател Фусени Диабате, който в момента играе за втородивизионния френски Галезек Аячо.

Ливърпул не се бави: Взима Марез още в неделя

Информациите, които се тиражират, сочат, че „лисиците” ще платят 2 милиона евро за услугите на 22-годишния играч. Диабате минава за поливалентен играч, който може да играе както на върха в атаката, така и по крилата.

Предвид неяснотите около бъдещето на Ахмед Муса и Рияд Марез, мениджърът на Лестър Клод Пюел възнамерява да се възползва от дългогодишния си треньорски опит по френските терени.

Ново 20: Ливърпул НЕ иска Рияд Марез

Приоритетно Диабате, ако действително премине в Лестър, ще тренира с младежкия отбор, но при добри резултати ще получи шанс и при мъжете. Очевидно на „Кинг Пауър Стейдиъм” се надяват да направят трансферен удар като този с Марез преди време. Алжирският ас също пристигна в Англия от Лига 2, където играеше за непретенциозния Льо Авър. За подписа му „лисиците” платиха по-малко от милион евро, а сега се стремят да го продадат за над 50 милиона паунда.