Отборът на Лестър Сити е готов да намали исканата цена от 38 милиона паунда за Юри Тилеманс. 25-годишният полузащитник е силно свързван с трансфер далеч от „Кинг Пауър Стейдиъм“ това лято. Той има по-малко от една година от настоящия му договор, така че се очаква „лисиците“ да се разделят с него, ако искат да спечелят пари от него.

Според нидерландското издание „Het Nieuwsblad“ от Лестър ще изискват около 20 милиона паунда, за да продадат един от основните си играчи.

Gulliver/GettyImages
51 снимки

Миналата седмица мениджърът Брендън Роджърс намекна, че халфът се е разсеял от перспективата за трансфер. Той остави Тилеманс извън титулярния състав на Лестър при поражението с 1:2 от Саутхемптън в събота. Роджърс твърдеше, че белгиецът „не е в правилната кондиция“, за да играе.

Редица клубове от Висшата лига са свързвани с потенциален трансфер на полузащитника, включително Манчестър Юнайтед и Ливърпул. Но се твърди, че Арсенал ще спечели надпреварата.

Смята се, че „артилеристите“ са работили по трансфера на Тилеманс през последната година, но все още не са отправили официална оферта. Мениджърът Микел Артета може да се изкуши да прати предложение, ако белгиецът наистина е на разположение на по-ниска цена.