Ръководството на Барселона имало намерение отново да опита да изкуши звездата на Атлетико Мадрид Антоан Гризман, твърди авторитетното френско издание L’Equipe.

Според информацията, световният шампион с „петлите“ размишлявал върху бъдещето си след елиминацията на „дюшекчиите“ в Шампионската лига. Нападателят поднови договора си с мадридчани през май 2018 година до юни 2023 година с амбицията да се превърне в лидер на амбициозния проект на Диего Симеоне. След отпадането от турнира на богатите още на осминафиналите обаче, голмайсторът бил разколебан.

Антоан Гризнан

източник: Gulliver/Getty Images

Каталунците възнамерявали да се възползва именно от това. Те искаха да подпишат с Гризман още през 2018 година, но тогава той предпочете състава от „Уанда Метрополитано“, с който спечели Лига Европа, а след това ликува и със Суперкупата на Европа. Сега обаче ситуацията била различна.

Твърди се, че освобождаващата клауза на Гризман до юни месец тази година ще бъде в размер на 120 милиона евро, сума която била по силите на „блаугранас“. След това, всеки тим, който иска да се сдобие с услугите на Гризман, ще трябва да брои 200 милиона евро.

27-годишният Гризман е част от Атлетико Мадрид от сезон 2014/15, когато премина от Реал Сосиедад. През настоящата кампания в Ла Лига е взел участие във всички 28 мача на „червено-белите“, като е отбелязал 12 попадения.

Гризман: Де Йонг е най-добрият играч, с който съм се сблъсквал