Новият спортен директор на Милан – Леонардо обясни много ясно основният замисъл на тройната сделка с Ювентус и по-специално размяната на доскорошния капитан на тима Леонардо Бонучи с Матия Калдара. Бразилецът заяви, че голямата разлика между двамата се крие в дългосрочен план.

24-годишният Калдара ще заеме мястото на 7 лета по-възрастния Бонучи в центъра на отбраната за „росонерите”, а в същото време на „Сан Сиро” като преотстъпен пристигна и нападателят Гонсало Игуаин. Само преди година Бонучи изненада цяла Италия, като напусна Юве заради Милан, а сега извървя обратния път.

„По мое мнение всеки тур от преговорите има собствена история. Нещата започваха по един начин, а завършваха по съвсем различен”, коментира Леонардо.

„Сделката се случи в много позитивна обстановка, както беше най-добре за всички страни. Смятам, че стигнахме до ситуация, която устройваше всички страни. Аталанта (чийто юноша е Калдара – б.р.) работи и по менталното развитие на играчите си. На техническо равнище Матия е модерен футболист, вкарва и голове, силен е и чете добре играта.”

„Калдара идва, за да окомплектова нашата група от младоци в лицето на Андреа Конти (24-годишен – б.р.), Давиде Калабрия (21-годишен – б.р.) и Алесио Романьоли (23-годишен – б.р.). Всички те са млади играчи със страхотно бъдеще, които биха могли да формират защитна линия за години напред.”

„Бонучи е един от най-добрите защитници в света, дори бих го нарекъл икона, но във футбола нещата се развиват по един или друг начин. Беше време да направим оценки. Видяхме потенциала на Матия. Двамата са в различни етапи от своите кариери. За Бонучи всичко опира до сегашния момент, докато Матия е решение за бъдещото и за настоящето. Не сме променяли плана си, знаме къде се намираме, а тази сделка ни вдъхна толкова много енергия”, допълни Леонардо.

Още по темата:

Официално: Юве си върна Бонучи, а Милан взе Игуаин

Бонучи при завръщането си в Юве: Това е моят дом

Ето колко отчаяно Бонучи иска да се върне в Юве