Френският защитник на Севиля Клеман Ленгле се очаква до края на седмицата да обяви своето решение относно бъдещето си и дали ще премине в отбора на Барселона, съобщава „Mundo Deportivo“.

Според източници на вестника, Ленгле все още не е взел своето окончателно решение дали ще остане или ще напусне „Рамон Санчес Писхуан“.

Севиля започва подготовка на 3 юли и се очаква най-късно до неделя Ленгле да обяви своето решение относно това къде ще продължи кариерата си.

Според информацията на радио „Каталуня“, Ленгле ще пътува в петък за Севиля, за да се срещне с ръководството на клуба и да обяви своето окончателно решение. Той ще трябва да се види с президента на Севиля Пепе Кастро, със спортния директор Хоакин Капарос и със старши треньора Пабло Мачин.

Барселона се очаква да плати 35 милиона евро за Ленгле, каквато е сумата, която е записана в освобождаващата клауза в договора на френския футболист със Севиля. Освен това каталунците ще платят още 3 милиона евро на Нанси, откъдео започва кариерата на Ленгле.