Легендарният бивш футболист на Арсенал Пол Мърсън се отнесе доста критично към новината, че клубът е отправил оферта за нападателя на Лестър Сити Джейми Варди.

В последно време от няколко източника се появиха информации, които потвърдиха намеренията на „топчиите“ спрямо 29-годишния голаджия. Въпреки това има доста хора, които не приемат подобен трансфер сериозно, а Мърсън не е от тези, които обичат да си мълчат.

„Аз съм шокиран, наистина съм удивен“, коментира някогашният флангови футболист.

„Арсенал не изнася топката достатъчно бързо за Джейми Варди. Без да го обиждам, но той играе в Лестър. На тях всеки им скача“, добави Мърсън.

„Двадесет от неговите голове бяха досущ едни и същи: той получаваше топки, които да гони, преодоляваше вратаря и завършваше. Когато обаче играеш за Арсенал обаче още от първата минута другият тим се изтегля с десет човека в отбрана.“

„По мое мнение Лестър пасва на Джейми Варди. Той е перфектен за тях. Те играят по неговия начин, те изнасят топката много бързо и затова той ще продължи да сее разруха. Ако отиде в Арсенал, просто не го виждам.“

„Не искам да се отнасям неуважително към него. Не казвам, че няма да вкара голове, но не смятам, че ще получи достатъчно шансове в Арсенал. Там им отнема твърде много време да придвижат топката в предни позиции. Не се нахвърлям на Варди. Това, което прави той, е друга класа. Но го гледах и в Англия онази вечер (срещу Португалия – б.р.), а когато другият отбор има 10 човека пред вратата си... Искам да кажа, че Рикардо Карвальо изглеждаше като Бекенбауер“, добави Мърсън.