Легендата на Ливърпул – Марк Лоуренсън, смята, че клубът трябва да вземе пари от продажба на Мохамед Салах и да го продаде в лигата от Саудитска Арабия.

Салах продължава да е основен футболист в отбора на мърсисайдци, като през този сезон във Висшата лига има 10 гола в 12 мача, гарнирани с 4 асистенции. Договорът на египтянина изтича след края на сезон 2024/2025, но Лоуренсън вярва, че шефовете на „Анфийлд“ не трябва да го удължават, след като нападателят ще навърши 32 години следващото лято.

Той говори пред популярен британски подкаст: „Те трябва да го продадат и да вземат пари. Трябва да го разберат, че може да отиде в Саудитска Арабия поради неговата националност. Клубът ще бъде доволен, след като даде толкова много за Ливърпул, а накрая ще могат да приберат над 100 милиона паунда и всички страни ще са доволни. Знаем какви заплати се дават там“.

„Мисля, че Ливърпул вече се оглежда за негов заместник, а самият клуб вече има четирима човека напред, което е добре. Ще бъда изненадан, ако мениджърът и играчът не са говорили по темата“, каза още той.