Легендата на Ливърпул Джейми Карагър предупреди Манчестър Юнайтед, че преследването на Хари Кейн не си струва на фона на цената и възрастта на играча. 

9 снимки

Английският нападател подсказа през последните седмици, че обмисля напускането на "Тотнъм Хотспър Стейдиъм", ако Тотнъм не покаже, че се развива в правилната посока. Спекуалциите веднага започнаха да свързват стрелеца с транфер в състава на "червените дяволи", който обаче би струвал астрономическите 200 милиона паунда. 

Карагър сподели мнение, че ситуацията е много деликатна, като не е ясно дали сделката представлява най-добрия вариант за която и да е от двете страни. 

"Кейн навършва 27 тази година и ако не напусне през този трансферен прозорец, то нещата стават хлъзгави за него. Редица клубове преценяват, че при навършването на 28-годишна възраст играчите вече губят от стойността си при следващ трансфер", започна бившият защитник. 

"Юнайтед има нужда от първокласна 9-ка, но дали няма да си помислят, че 150 милиона е просто твърде много? От друга страна, дали самият Кейн вижда това като сериозна стъпка напред, гледайки развитието на клубовете през последните 5 години? Разликата е едва 4 точки, а Юнайтед продължава да е в преходен период", завърши размишленията си Карагър.