Легендата на Ливърпул Джон Барнс смята, че Манчестър Юнайтед трябва да разкара час по-скоро Пол Погба, ако французинът продължава да не се чувства щастлив в клуба. Бъдещето на халфа на „Олд Трафорд” продължава да е част от серия спекулации, след като Погба е спряган за трансфер в Реал Мадрид, Ювентус или Пари Сен Жермен.

27-годишният играч има само осем мача през този сезон за английския клуб, а Барнс вярва, че присъствието на Погба извън терена за Юнайтед носи само „токсична” атмосфера за клуба. „Не можеш да държиш нещастен играч в твоя отбор. Не е нужно да го правиш по-важен от това, което е и феновете няма да бъдат доволни”, каза Барнс пред английски буукмейкър.

„Неуважително е към историята на клуба и феновете, за да се опитваш да угодиш на един футболист. Играчите трябва да удовлетворяват мениджъра и привържениците с изявите си извън терена. Изглежда сякаш той има голяма сила, а клубът прави така, че да се говори много за него. Ситуацията е токсична и трябва да напусне”, отсече Барнс.

Договорът на Погба с клуба изтича следващото лято, като Ман Юнайтед има собствена опция да го удължи с една година, след като ще е свободен за 60 милиона евро, ако не я активира.