Легендата на Манчестър Юнайтед Гари Невил отправи ясно послание към Френки де Йонг и неговата ситуация в Барселона. Нидерландският полузащитник е убеждаван всячески от ръководството, а в това число и от наставникът Шави, че или трябва да напусне, или да се откаже от минимум 40% от своето възнаграждение, за да остане на “Камп Ноу”, каквото е желанието на футболиста.

Според Невил Де Йонг трябва да предприеме правни действия спрямо клуба, а всичките му съотборници би трябвало да го подкрепят, защото ситуацията е неморална и нарушава договорните отношения, а дори според определени анализатори граничи с психически тормоз.

“Де Йонг трябва да обмисли правни действия срещу Барселона и всички играчи трябва да застанат на негова страна! Клуб, който харчи цяло състояние за нови играчи, без да плаща на тези, които имат договори, това е неморално и нарушение. ФИФАПро трябва да се противопостави на този тормоз и да го спре”, написа Невил в “Туитър”.

Испанската преса информира, че заплатата на халфа за следващата година би трябвало да е около 11 милиона евро, но шефовете са абсолютно непреклонни, че няма начин да остане при каталунците, ако не се откаже от поне 4 милиона евро.

От Барселона продължават да дължат и между 17 и 18 милиона евро в отложени плащания за последните три сезона в следствие на финансовата криза налегнала клуба в следствие на пандемията от COVID-19. В същото време до момента каталунците са похарчили 103 милиона евро за трансфери, а се очаква тази сума да нарасне в следващите седмици.