Легендарният бивш защитник на Челси Марсел Десаи изрази интересно становище по повод бъдещето на Еден Азар в английския клуб. Някогашният френски национал посъветва „сините” да продадат белгийската звезда още това лято, а с осигурените по този начин финанси да привлекат цели трима нови футболисти.

Сезон 2017/2018 не е никак милостив към лондончани, чийто единствен реален шанс за трофей остава турнира за ФА Къп. Те отпаднаха в 1/8-финалите на Шампионската лига, също от Купата на Лигата, а за капак се намират на цели 10 точки от заветния топ 4 във Висшата лига на Англия.

Азар: Петото място може да е добро за Челси

27-годишният Азар на моменти изглежда като единственият извор на вдъхновение за английския шампион, който има само математически шансове да защити короната си. Заради голямата разлика в представянето на плеймейкъра и останалите играчи в отбора вече регулярно се появяват слухове за негов трансфер в Реал Мадрид или Пари Сен Жермен.

Според Десаи Челси би трябвало да използва подобен шанс през предстоящото лято,  защото ще получи крупна сума и чрез нея може да се подсили доста сериозно. „Роман Абрамович е запален привърженик и ще бъде много разочарован, ако клубът не успее да се класира за Шампионската лига. Въпреки това Челси все още би бил в позиция да привлече някои добри футболисти”, оцени французинът, който игра за „сините” в периода 1998-2004.

Реал обира част от блясъка на Челси с мега оферта

„Ако утре продадеш Азар, ще бъдеш в състояние да привлечеш трима нови играчи, които да излязат на преден план.”

„Уилиан, например, е брилянтен, той би бил един от тези футболисти. Той би могъл да покачи нивото си (в отсъствието на Азар – б.р.) и да придаде ново измерение на своята игра. Уилиан би могъл да се превърне в играч от световна класа.”

Десаи също така изрази подкрепа към мениджъра Антонио Конте, за когото ежедневно излизат информации, че ще бъде уволнен. „Това, което работеше при Конте през миналия сезон, не може просто така да секне от веднъж. Преди Челси сменяше треньора, а запазваше футболистите. Този път би трябвало да запазят треньора и да доведат четирима-петима нови играчи.”

„Видно е, че представянето на най-добрите не е същото, а през миналото лято Челси не взе точните играчи с правилните силни страни. Играчи като Виктор Моузес и Маркос Алонсо бяха великолепни през миналия сезона, но сега имат нужда от подкрепа. При Челси става дума за колективен провал през този сезон. Не мисля, че ситуацията е по вина на Конте”, допълни Десаи.