Клубната легенда на Байерн Мюнхен Лотар Матеус потвърди, че не смята Кристиан Ериксен да е футболист, който да може да влезе да играе за баварския гранд. Датчанинът остава с една година по своя договор с Тотнъм Хотспър и е вариант за трансфер на „Алианц Арена”.

Въпреки трансферните спекулации, Матеус не иска да вижда Ериксен да акостира в Бундеслигата, в частност Байерн Мюнхен. „Следя изявите му от много време, но през 2019-а година ме разочарова. Трансфер в Байерн не си струва, а ако стане факт, то ще бъда изненадан. Ако той не е добър за Тотнъм, няма как да е добър за Байерн. Ули Хьонес го каза преди, че Байерн не се нуждае от резерви. Той е техничар, типичен №10, но прекалено бавен за стила на Нико Ковач. За какво ни е той?”, коментира Матеус пред Sport1.

„За мен Ериксен не е този тип играч, който ще направи разлика на най-високо ниво. Трябва да се концентрираме върху взимането на Кай Хавертц. Ще имаме и Филипе Коутиньо, което ще е супер”, продължи някогашният селекционер на България.

Ериксен има един гол и една асистенция в Премиър лийг и Шампионската лига за Тотнъм през този сезон.