Нападателят на Интер Лаутаро Мартинес се интересува от възможността да заиграе в тима на Тотнъм, твърди „football.london“. Аржентинецът бе свързван с „шпорите“ още през лятото, но сега шансовете за подобен трансфер са доста по-големи, а причината за това е, че начело на тима наскоро бе назначен бившият треньор на Интер Антонио Конте.

Лаутар е в отлични отношения с италианския наставник, който изведе „нерадзурите“ до титлата в Серия А през миналия сезон. Тогава нападателят изигра 38 мача, отбеляза 17 гола и направи 10 асистенции. Според изданието той с удоволствие би работил отново с Конте, а и самият треньор също би желал да има 24-годишния аржентинец в състава си.

Както е известно, лондончани искаха Лаутаро още през лятото. Тогава дори се твърдеше, че от Тотнъм са договорили цената на играча с Интер, но в последния момент сделката пропадна. Сега обаче шансовете тя да се осъществи са доста по-големи.

Мартинес бе привлечен в Интер през 2018 година от Расинг и бързо се превърна в основен играч за клуба. До момента той има 148 мача, 55 гола и 21 асистенции за „нерадзурите“. Договорът му с италианския шампион е до юни 2026 година, а цената му е около 80 милиона евро.