Отборът на Барселона подготвя три интересни трансфера през лятото, след като Жоан Лапорта спечели президентските избори в клуба и се завърна при „каталунците“.

Първата мисия на 58-годишния бизнесмен е да убеди Лионел Меси да остане и след края на сезона, както и да се справи с големите финансови задължения, които клубът натрупа.

Според „Eurosport“ Лапорта иска да доведе големи имена на „Камп Ноу“, като е готов да го направи и то без дава каквито и да е било пари за трансфери. Смята се Джорджиньо Вайналдум от Ливърпул,  Дейвид Алаба от Байерн Мюнхен и Серхио Агуеро от Манчестър Сити попадат в плановете му за лятото.

И на тримата договорите с клубовете им изтичат след края на настоящия сезон. „Баварците“ вече обявиха, че Алаба ще напусне, докато ситуацията с Агуеро и Вайналдум, към момента, също клони към това да си тръгнат. Това би бил своеобразен удар за Лапорта още в първите му месеци начело на Барселона.

Преди време се спекулираше, че „каталунците“ се интересуват от още двама играчи, чийто договори изтичат в края на кампанията. Става дума за централния защитник на Ман Сити и юноша на Барса – Ерик Гарсия, както и нападателя на Олимпик Лион – Мемфис Депай.