Президентът на Барселона Жоан Лапорта коментира темата с бъдещето на нападателя Антоан Гризман няма да напусне. В последно време френският национал беше свързван със завръщане в Атлетико Мадрид, като в обратната посока трябваше да замине халфът Саул Нигес.

„Гризман е футболист на Барса и има договор с клуба. Разчитаме на него“, обясни босът на „каталунците“.

Той обаче не изключи възможността за продажба на Гризман.

„С Антоан нямаме никакъв проблем, даже го обичаме. Но ако пазарът се раздвижи, сме отворени за всякакви оферти, защото се намираме в деликатен момент. Трябва да спазваме и правилата на финансовия феърплей, заради което пък сме длъжни да говорим с всички футболисти, за да не се почувстват те наранени. Опитваме се да балансираме финансовите показатели и сме отворени към всичко, което трансферният пазар може да ни предостави. В същото време обаче не искаме и да разваляме напълно състава“, допълни Лапорта.

Спортният директор на „каталунците“ Матеу Алемани също отговори противоречиво за бъдещето на Гризман:

„Намираме се в уникален пазар, на който може да практикуваш с много малко финанси, но и с много голямо въображение по отношение на размяната на футболисти. Ние ценим много Антоан. Той е топ играч. Няма да е лесно да дойде достатъчно интересна оферта, за да може той да напусне. Ще видим какво ще се случи“, обяви Алемани.