Президентът на Барселона Жоан Лапорта разкри, че задачата по привличането на суперзвездата на Борусия Дортмунд Ерлинг Халанд през летния трансферен прозорец ще „много трудна“. Отговаряйки на въпроси на фен, президентът на клуба даде честна оценка, като каза, че ръководството прави всичко по силите си, за да направи най-доброто за отбора.

„Вижте, ние правим най-доброто нещо за Барса“, сподели Лапорта.

„Правим всичко възможно, за да постигнем това. Искаме да привлечем най-добрите играчи в Барса. Работата е там, че ме питаш за нещо, което е много трудно“, обяви президентът на „каталунците“ на въпрос за Халанд.

Стремежът на Барселона да доведе норвежеца на „Камп Ноу“ ще се окаже наистина трудно, защото наскоро се появиха информации, че най-големият им съперник - Реал Мадрид, също работи по неговото привличане. Това, което дава предимство на „Лос Бланкос“ в преговорите, е тяхната по-добра финансова стабилност, нещо, с което Барселона се бори да се справи.

Въпреки това обаче Лапорта е провел тайна среща с агента на Халанд - Мино Райола. Трансферният гуру Фабрицио Романо твърди, че голмайсторът на Борусия е бил един от обсъжданите играчи, но не и единственият.

Твърди се, че Халанд има клауза за откупуване от около 75 милиона евро, която става активна през идното лято, но комисионната от 20 милиона евро за агента му Райола със сигурност ще повлияе при преговорите с Барселона.

Но за Реал нито една от гореспоменатите суми не представлява проблем, тъй като те очакват поне четирима играчи да напуснат през лятото, което допълнително ще даде тласък на столичани в преследването на Халанд. Очаква се приоритетът на нападателя е да се присъедини към отбор с по-добър спортен проект.