Президентът на Барселона Жоан Лапорта направи разкритие, с което потвърди, че клубът вече си е осигурил две нови попълнения, които ще подсилят „каталунците“ през лятото.

Шефът на „Блаугранас“ отказа да назове имената им, но разкри какви са техните позиции. Става дума за централен защитник и халф. Почти сигурно става дума за централния защитник на Челси Андреас Кристенсен и халфа на Милан Франк Кесие. Договорите на двамата с настоящите им тимове изтичат след края на сезона, което им даде право да преговарят с други отбори още през януари.

Италианският трансферен експерт Фабрицио Романо потвърди, че точно това са двете попълнения, за които спомена Лапорта в изказване пред "RAC1".

„Вече сме си осигурили две нови попълнения за следващия сезон. Единият е халф, а другият – централен защитник. Не ми е разрешено да споменавам техните имена“, коментира Лапорта.

Президентът добави, че клубът няма как да си позволи сумите за евентуални трансфери на Килиан Мбапе и Ерлинг Халанд.

„Мбапе или Халанд в Барса? Казаха ми условията за тези две сделки. Никога няма да приемем да похарчим такива суми. Няма начин. Виждам бъдещето на двамата далеч от Барса“, каза още Лапорта.

Босът на Барса отказа да потвърди дали тимът води преговори с Роберт Левандовски от Байерн Мюнхен или Мохамед Салах от Ливърпул.

„Това са двама топ играчи. Ако подобни имена напускат отборите си, това означава, че хората си мислят, че могат да дойдат при нас, и това говори достатъчно. Не мога да кажа дали водим преговори с тях, или не, защото ако е така, ще затрудня работата на отговорниците за трансферите. Всички играчи искат да дойдат в Барселона, но не мога да кажа кое е истина и кое – не“, продължи Лапорта.

Накрая президентът говори и за потенциален трансфер на звездата на Лийдс Рафиня.

„Рафиня е играч, когото много харесваме, и е вярно, че Деко е неговият агент. Ние имаме много добри взаимоотношения. Искам да уточня, че клубът не плаща на Деко, който ни дава детайли, за да не правим грешки. Той просто ще ни помогне, защото доминира в бразилския пазар“.