Президентът на Барселона Жоан Лапорта е потвърдил преминаването на звездата на световния футбол Лионел Меси в Пари Сен Жермен по време на вчерашната си среща с Флорентино Перес и Андреа Аниели, твърди катарският журналист Мохамед Ал Кааби, който също така публикува видео, на което ръководителят на „каталунците“ споделя:

„Исках той (б.р. - Меси) да остане, но не беше възможно. Дадох най-доброто от себе си“.

Италианският журналист Фабрицио Романо пък твърди, че със сигурност Лео Меси ще се присъедини към ПСЖ. Бащата и агент на нападателя - Хорхе Меси е получи официално предложение днес сутринта.

Меси е готов да приеме, след като окончателните подробности бъдат уточнени. Сега се планира неговото пътуване, медицинските изследвания и представянето му.

Междувременно, близкият до ПСЖ вестник „Льо Паризиан“ пише, че играчите и персоналът на клуба вече били осведомени, че Меси ще подпише с парижани. Според информацията днес ще има среща между бащата на играча Хорхе Меси и шефовете на френския клуб.

Официалното потвърждение за трансфера на аржентинеца се очаква да бъде във вторник, когато Айфеловата кула ще бъде осветена в негова чест, както беше при пристигането на Неймар през 2017 година.

Нападателят щял да отседне в луксозния хотел Ville Lumiere, а медицинските му прегледи щели да бъдат в болница в парижкото предградие Ньой. Ако всичко мине по план, неговият дебют ще бъде срещу Клермон на „Парк де Пренс“ на 12 септември. От изданието допълват, че Меси ще получава 35-40 милиона евро годишно.