Президентът на Барселона Жоан Лапорта коментира преговорите за привличането на нападателя на Арсенал Пиер-Емерик Обамеянг. В последните часове излязоха информации, че сделката е пред провал, но босът загатна, че все още има надежда трансферът да стане факт.

"Работим по този трансфер и ще продължим да работим до последната минута. Надявам се да намерим компромисен вариант, така че и нашите изисквания да бъдат изпълнени. Преговорите не са лесни. Матеу Алемани работи по сделката и смятам, че свърши добра работа. Ситуацията не е лесна, но се надявам преди полунощ да имаме добри новини", заяви Лапорта за "Мундо Депортиво".

В последните часове Обамеянг е бил забелязан в Барселона.

"Знаете, че той има роднини в Ситгес. Това не е тайна. Надяваме се да успеем да го доведем в Барса. Има още някои детайли, които трябва да уточним с Арсенал, но продължаваме да опитваме да се разберем. Преговорите са много трудни, но все още има надежда", допълни босът.

Той коментира и преговорите с Челси за Усман Дембеле: "Бяха предожени различни варианти. Сега всичко зависи от играча, дали той ще се съгласи да премине в Челси".