Отборът на Барселона няма намерение да се разделя с полузащитника Френки де Йонг, който ще бъде част от състава, който ще пътува за Съединените щати този уикенд за лятното си турне. По-рано се появиха информации, че от „Камп Ноу“ обмислят да оставят нидерландеца да тренира с играчите от школата, а причината за това е, че от куба искат да го продадат на Манчестър Юнайтед, но самият Де Йонг иска да остане в Барса.

В петък обаче ръководните фактори на тима настояха, че ще разчитат на нидерландеца за новия сезон. Президентът Жоан Лапорта даде да се разбере, че Де Йонг ще пътува с отбора за турнето в САЩ.

„Не е вярно, че сме длъжни да продадем Френки де Йонг. Шави е този, който решава и знам, че играчът ще пътува до Съединените щати“, заяви Лапорта по време на представянето на Рафиня.

Малко след това спортният директор Матеу Алемани също сподели вижданията си за Де Йонг.

„Той е много важен играч за нас и разчитаме на него. Няма какво повече да се каже. Ясно е, че системата за финансовия феърплей изисква да се разделим с някои футболисти. От спортна гледна точка това са решенията на треньора. Има определени играчи, които знаят за положението си от два месеца и е логично да останат тук, докато не се реши бъдещето им. Да се ​​надяваме, че това ще се случи скоро”.

Темата за евентуалния трансфер на нападателя на Байерн Мюнхен Роберт Левандовски също беше засегната:

„Той е играч на Байерн и няма да коментирам тази тема, защото би било грешно да го направя. Няма какво да кажем повече“, обясни Алемани.