Президентът на Барселона Жоан Лапорта е обявил на ръководството на Челси, че могат да подпишат с полузащитника Френки де Йонг. „CBS Sports“ съобщава, че Лапорта дори е „насърчил“ лондончани да отправят оферта за бившия играч на Аякс.

Челси наистина се интересуват от Де Йонг, но халфът вече публично отхвърли информациите за свой трансфер в Манчестър Юнайтед. По тази причина „сините“ са категорични, че няма да отправят официална оферта, докато 25-годишният играч не прецени дали сериозно се интересува от преминаване на „Стамфорд Бридж“.

По-рано Барселона постигна договорка с Манчестър Юнайтед за трансфера на нидерландеца за сумата от 85 милиона евро, но халфът отказва да приеме офертата на „червените дяволи“.

Въпреки финансовите проблеми, Барселона беше сред най-активните тимове на трансферния пазар през това лято. „Каталунците“ вече привлякоха сериозни имена като Роберт Левандовски, Франк Кесие, Рафиня, Андреас Кристенсен, а се очаква да бъдат привлечени поне още двама играчи, които да засилят конкуренцията в отбрана.

 Отделно от това обаче от „Камп Ноу“ искат да се разделят с един куп играчи, които няма да се необходими през предстоящата кампания. Една от вече превърналите се в саги е евентуално напускане на Френки де Йонг. Друг играч, на когото се търси нов отбор е Мемфис Депай, но и двамата нямат никакво желание да напускат “Камп Ноу” и предпочитат да останат.

 Именно това се надяват да променят от ръководството на тима. „Sport“ съобщава, че старши треньорът на тима Шави Ернандес, който най-после успя да пристигне при отбора в САЩ, е провел среща с шефовете на тима, на която са обсъдили точно тази страна на въпроса. Изданието допълва, че очакванията са в следващите дни треньора да седне и да проведе задълбочени разговори с двамата играчи, на която двете страни да изяснят позициите си. Шефовете се надяват, че с твърда позиция и ясни индикации Шави ще успее да покаже по-ясно на двамата нидерландци, че е най-добре да спрат да упорстват и да напуснат „Камп Ноу“.